Helbakad blomkål med getost

Helbakad blomkål i ugnsform med örter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Blomkål trivs ihop med chèvre, det är sedan gammalt… Men om du slänger in lite bbq-sås i mixen så händer det grejer i munnen! Smaker som känns otippade tillsammans kan ibland bli de allra bästa kompisar, var inte rädd att prova!

Ingredienser

4portioner

  • 1
    blomkålshuvud med blast
  • ½dl
    bbq-sås, hemgjord eller köpt
  • 1dl
    ströbröd
  • 1tsk
    salt
  • 50g
    smör
  • 1msk
    timjan, repad
  • 1dl
    chèvreost
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1dl
    finhackade örter
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Gör ett kryss-snitt i botten av stammen och rensa bort eventuella skadade och fula blad. Låt de fina sitta kvar.

2. Pensla blomkålen med bbq-sås.

3. Blanda smör, ströbröd och salt till en deg som du täcker översta delen av blomkålen med.

4. Lägg kålen i en ugnsform och baka i ugn på 175 grader ca 30-40 minuter. Tänk på att tillagningstiden är avhängig ugnen och storleken på blomkålen! Håll koll efter en halvtimme, men det kan också ta upp emot 90 minuter.

5. Gaffla ihop chèvren med crème fraiche och timjan till en kräm.

6. När blomkålen är klar drar du itu den på ett vackert fat i lagom stora bitar, som golfbollar ungefär. Häll över det smör som finns kvar i ugnsformen. Klicka såsen lite här och var mellan och på blomkålen och toppa allt med färska örter och nykvarnad svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!