Helgrillad påskkyckling med rostade primörer

Tid:

Helgrillad påskkyckling,på ett skärbord med rostade primörer.

Tid:

Underbart vårig festmiddag som gör snygg entre när du ställer ner din saftiga, knapriga fågel på bordet. Rätten passar såklart året runt med olika tillbehör men till våren vill man gärna ha sparris, små fina potatisar, våriga lökar och fräscha citrustoner. Vill du rimma kyckling för saftigare resultat låt den ligga i rimlag (2 l vatten+1 dl salt) i 4-6 timmar.

Ingredienser

6 portioner

  • 1
    hel kyckling

Smaksatt smör

  • 100 g
    smör
  • 2 msk
    timjan, finhackad
  • 2 msk
    rosmarin, finhackad
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1
    citron, skalet

Fyllning

  • 1
    citron
  • 1 knippa(or)
    timjan
  • 1 knippa(or)
    rosmarin
  • salt och svartpeppar

Rostade primörer

  • 500 g
    delikatess- eller färskpotatis
  • 500 g
    små knippmorötter
  • 1 knippa(or)
    knipplök
  • 250 g
    sparris
  • 1 ask(ar)
    färska haricots verts
  • 1
    citron
  • 2 msk
    olivolja

Tillbehör

  • rostad vitlökskräm
  • ramslöksmajonnäs

Så lagar du