Helgrillat lamm

Råvaror på träbricka

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik och god marinad som gör lammet härligt gott med smak av färska kryddor och chili.

Ingredienser

20 - 30portioner

Marinad

  • 1liter
    liter rödvin
  • ½liter
    matolja
  • ½liter
    vatten
  • Grovhacka och lägg i marinaden:
  • 1st
    vitlök
  • 10st
    färska chilifrukter
  • 2knippa(or)
    persilja
  • 4knippa(or)
    vårlök
  • 6st
    lime (pressa ur saften i marinaden först)
  • 1knippa(or)
    rosmarin
  • svartpeppar och salt

Så lagar du

1. Pensla lammet rikligt med marinaden lägg det i en svart sopsäck och låt ligga svalt över natten.

Grilldagen

2. Spänn upp lammet på grillställningen och helgrilla det på den roterande grillställningen.

3. Pensla lammet med överbliven marinad då och då under hela grillningen.

4. Grilla cirka 1 timme per kilo. Om lammets tunnaste delar, typ revbenen blir brända, vira in dessa delar i ugnsfolie. Lammet är klart då baklåren, som är tjockast, är klara. (svagt rosa)

Servera med olika tillbehör och såser.

Dela det här receptet med dina vänner!