Helstekt blomkål med currysmör och friterade kikärter

Tid:

Helstekt blomkål, friterade kikärter och finhackade persilja på en grå tallrik.

Publicerat:

Tid:

Sönderkokt blomkål är bland det tråkigaste som finns i matväg. Men när du ugnsbakar den eller river blomkålen till blomkålscouscous får du ut det bästa av grönsaken. Jag älskar verkligen currysmör som smaksättare till hela rostade grönsaker.

Ingredienser

4 portioner

Ugnsbakad blomkål

  • 1 st
    blomkål
  • ½
    gul lök
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    curry
  • 50 g
    smör

Friterade kikärter

  • 1 burk(ar)
    kikärter, kokta
  • olja
  • 1 tsk
    chilipulver
  • salt

Blomkålscouscoussallad

  • 1 st
    blomkål, riven till blomkålscouscous
  • 1 st
    granatäpple
  • persilja, finskuren
  • olivolja
  • 1 st
    citron, saften
  • 1 st
    grönt äpple
  • ½
    röd lök
  • salt och peppar
  • 2 dl
    turkisk yoghurt

Så lagar du