Helstekt rödtunga

Helstekt rödtunga

Publicerat:

Jag gillar att vända och steka fisk i majsmjöl, dels för att det blir en krispig gyllengul yta, men det funkar också om du äter glutenfritt. Har du inte majsmjöl så använd vanligt mjöl eller majsstärkelse.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    rödtunga
  • ½dl
    majsmjöl
  • 2msk
    skirat smör
  • 1tsk
    salt
  • 2krm
    vitpeppar

Så lagar du

  1. Salta och peppra fisken och låt ligga i några minuter. Du kan lägga fisken i en saltlag också (se piggvar-recept, men byt ut mjölken till vatten)
  2. Vänd fisken i mjölet och klappa fast mjölet.
  3. Stek fisken på medeltemperatur i det skirade smöret.
  4. Servera med nykokt potatis, microgreens och sås.

Tips

Servera inte en ”platt” sås till platta fiskar.

Prova gärna min mousselinesås med lingon, smörade skaldjursfond eller dillsmör med kol. Såserna är smakrika och spelar en viktig roll för att lyfta den platta fiskens smaker.

Dela det här receptet med dina vänner!