Hemgjord vaniljglass
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-06-22Tillagningstid:
Inget slår hemgjord glass i sommar! Här bjuder konditorn på ett enkelt grundrecept.
Ingredienser
4 portioner
- 2,5 dlstandardmjölk
- 1,5 dlvispgrädde
- 25 ghonung eller glykos
- 1vaniljstång
- 120 gäggula (ca 6 st)
- 125 gsocker
Om du vill göra stracciatella
- 75 g smält choklad
Så lagar du
Dag 1
1. Dela vaniljstång och skrapa ur innehållet i en kastrull, lägg även i själva stången (där sitter den mest av smaken).
2. Slå i grädde, mjölk och honung (eller glykos). Koka upp och ta av kastrullen från spisen.
3. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den vispade ägg/socker blandningen i den uppkokta vätskan. Blanda ordentlig och häll tillbaka i kastrullen.
4. Värm upp glassmeten till 83 grader. Sila av och häll glassmeten i en bunke lägg tillbaka vaniljstången i smeten. Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten.
Dag 2
1. Häll glassmeten i glassmaskinen och kör till den får en krämig konsistens.
2. Servera med dina favorittillbehör.
Tips
Om du vill göra stracciatella, smält chokladen och droppa den i den färdigfrysta glassen strax innan glassmaskinen stängs av.