Hemgjorda chicken nuggets

En glasburk med chilisås och chicken nuggets på en bricka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här har du de krispande och godaste chicken nuggets du någonsin skådat! Hemligheten bakom den riktigt krispiga ytan är rismjöl som blandas med goda kryddor.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    innerfilé av kyckling
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    nymalen svartpeppar
  • 4dl
    filmjölk
  • 4dl
    rismjöl
  • 1msk
    lökpulver
  • 1msk
    koriander, malen
  • 1msk
    spiskummin, malen
  • 1
    äggvita
  • 2liter
    frityrolja

Så lagar du

1. Dela kycklingbitarna en gång på mitten så att de blir ca 2 cm stora, blir de större och tjockare kan de blir svåra att få genomlagade utan att paneringen bränns.

2. Blanda noga med hälften av filmjölken i en plastpåse, förslut och låt sedan marinera i kylskåpet i minst 1 timme, gärna över natten. Detta gör kycklingen extra mör.

3. Ta upp kycklingen, låt rinna av och klappa lite torrare med hushållspapper. Krydda kycklingen med salt och peppar.

4. Hetta upp frityroljan i en stor kastrull tills oljan har en temperatur på 170–180 grader.

5. Stäng av fläkten. Se till att ha kastrullocket nära till hands utifall att oljan fattar eld. Lägg då genast på locket och stäng av plattan. Kontrollera temperaturen med kökstermometer eller genom att lägga ner en liten bit vitt bröd. När det blir gyllenbrunt på ca 30 sekunder är oljan tillräckligt varm.

6. Blanda rismjöl, 1 nypa salt, lökpulver, koriander och spiskummin.

7. Vispa äggvitan till ett fast skum och blanda med resten av filmjölken. Doppa varje kycklingbit i filmjölksblandningen och vänd dem sedan i mjölet. Se till att varje kycklingbit blir helt täckt. Fritera ca 8 bitar åt gången i den heta oljan tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och servera nyfriterade.

Tips

Förbered gärna på morgonen för att tillaga och servera på kvällen. Ha inte för hög värme på oljan för då är risken att paneringen blir gyllenbrun innan kycklingen är genomlagad.

Dela det här receptet med dina vänner!