Herr Bengtssons halländska grönkål
Publicerat:
2018-11-28Tillagningstid:
Den perfekta kombon till skinkan.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 750ggrönkål
- 3literskinkspad eller hönsbuljong
- 5dlgrädde
- ¾dlsocker
- 1½tsksalt
Så lagar du
1. Skölj av och rensa bladen från grönkålsstjälkarna (spar stjälkarna till att göra en soppa eller wok).
2. Koka upp spadet och lägg ner grönkålen, bland runt lite snabbt, låt sjuda cirka 3 minuter, häll av grönkålen i ett durkslag och låt svalna i durkslaget.
3. Pressa ur så mycket vattnet du bara orkar och forma till bollar, hacka grönkålen fint och lägg i en ugnssäker form, häll på halva sockermängden och grädden samt saltet grädda i 10 minuter på 170 grader, rör om då och då, fortsätt proceduren till all grädde och socker har gått in i grönkålen och den har blivit mjuk.
4. Låt svalna och servera på julbordet till kötträtterna.