Het indisk gryta med chapati

Tid:

Het indisk gryta med chapati.

Tid:

När det är som varmast ute är det gott med en riktigt het gryta. Här lagar Tareq en vegetarisk indisk madras curry som sätter fart på svettningarna. Tillbehör en svalkande yoghurtsås och chapatibröd. Ersätt yoghurten med ett veganskt alternativ så blir hela rätten vegansk.

Ingredienser

4 portioner

Indisk gryta

  • ½ msk
    gurkmeja
  • 1 msk
    korianderfrö
  • 1 msk
    spiskummin
  • ½ msk
    garam masala
  • 1 tsk
    chiliflakes (valfritt)
  • 6 klyfta(or)
    vitlök
  • 6 cm
    ingefära, färsk
  • 1
    gul lök, stor
  • ½
    chilifrukt
  • 3 msk
    olja
  • 6
    potatisar
  • 1
    sötpotatis
  • 1 dl
    röda linser
  • 3 dl
    krossade tomater
  • ca 3 dl
    vatten
  • salt

Svalkande yoghurtsås

  • 3 dl
    naturell yoghurt eller vegansk motsvarighet
  • 1
    persika eller nektarin
  • 1 msk
    färsk mynta, hackad
  • 1 msk
    färsk koriander, hackad
  • 1
    lime, saften

Chapati

  • 4 dl
    vetemjöl, gärna fullkorn
  • 1 tsk
    salt
  • ca 2 dl
    varmt vatten, ca 50 grader

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg