Het mango med karamell och gräddskum
Publicerat:
2018-05-07Tillagningstid:
Klart man kan ha chili i desserten! Det är faktiskt fint att få ett litet motstånd till sötman.
Ingredienser
4portioner
- 2mogna mango
- 100gsocker
- 50gsmör
- 1röd chili
- 1apelsin, saften
- 1vaniljstång
- 3dlvispgrädde
- 1nypa(or)havsssalt
- 50ghasselnötter eller kokosflagor
Så lagar du
1. Skala mangon och skär varje i 4 delar så att du får totalt 8 filéer.
2. Karamellisera sockret i en stekpanna. Se till att det inte bränns eller blir svart.
3. Tillsätt smöret när sockret är flytande. Rör tills det löses.
4. Lägg mangofiléerna i stekpannan och vänd dem i karamellen. Tillsätt lite salt.
5. Låt mangon ligga i stekpannan i 10–15 minuter tills de mjuknar.
6. Skölj och hacka chilin. Vänd i stekpannan tillsammans med apelsinsaft.
7. Ta upp mangon och låt kylas av i 5–10 minuter.
8. Vispa grädden till ett luftigt skum.
9. Lägg upp två mangofiléer på varje tallrik och fördela karamellen över.
10. Dekorera med vispad grädde och rostade hasselnötter.