Het mango med karamell och gräddskum

Het mango med karamell och gräddskum.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klart man kan ha chili i desserten! Det är faktiskt fint att få ett litet motstånd till sötman.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    mogna mango
  • 100g
    socker
  • 50g
    smör
  • 1
    röd chili
  • 1
    apelsin, saften
  • 1
    vaniljstång
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1nypa(or)
    havsssalt
  • 50g
    hasselnötter eller kokosflagor

Så lagar du

1. Skala mangon och skär varje i 4 delar så att du får totalt 8 filéer.

2. Karamellisera sockret i en stekpanna. Se till att det inte bränns eller blir svart.

3. Tillsätt smöret när sockret är flytande. Rör tills det löses.

4. Lägg mangofiléerna i stekpannan och vänd dem i karamellen. Tillsätt lite salt.

5.  Låt mangon ligga i stekpannan i 10–15 minuter tills de mjuknar.

6. Skölj och hacka chilin. Vänd i stekpannan tillsammans med apelsinsaft.

7. Ta upp mangon och låt kylas av i 5–10 minuter.

8. Vispa grädden till ett luftigt skum.

9. Lägg upp två mangofiléer på varje tallrik och fördela karamellen över.

10. Dekorera med vispad grädde och rostade hasselnötter.

Dela det här receptet med dina vänner!