Het sötsur böngryta
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
- 400gkidneybönor
- 1ströd paprika, skuren i grova bitar
- 1stgrön paprika, skuren i grova bitar
- 3stselleristjälkar, skurna i grova bitar
- 1mskolivolja
- 2klyfta(or)vitlök, finhackade
- ½mskröd chili (het)
- 300gkrossade tomater
- 1-2msktomatpuré
- 2mskrödvinsvinäger
- 1mskråsocker
- 1mskpaprikapulver
- 2tskkummin
- 2tskolivolja
Så lagar du
1. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i löken, vitlöken och chilin och fräs i cirka 1 minut.
2. Lägg i paprikorna och sellerin och fräs ytterligare någon minut.
3. Tillsätt kryddorna och fräs i cirka 20 sekunder.
4. Blanda i resterande ingredienser och låt sjuda i cirka 20 minuter.