Ingredienser

2portioner

  • 400g
    kidneybönor
  • 1st
    röd paprika, skuren i grova bitar
  • 1st
    grön paprika, skuren i grova bitar
  • 3st
    selleristjälkar, skurna i grova bitar
  • 1msk
    olivolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • ½msk
    röd chili (het)
  • 300g
    krossade tomater
  • 1-2msk
    tomatpuré
  • 2msk
    rödvinsvinäger
  • 1msk
    råsocker
  • 1msk
    paprikapulver
  • 2tsk
    kummin
  • 2tsk
    olivolja

Så lagar du

1. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i löken, vitlöken och chilin och fräs i cirka 1 minut.

2. Lägg i paprikorna och sellerin och fräs ytterligare någon minut.

3. Tillsätt kryddorna och fräs i cirka 20 sekunder.

4. Blanda i resterande ingredienser och låt sjuda i cirka 20 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!