Het svamp och chilipasta med färsk spenat och tofu och mangoyoghurt

Kantareller, höst, spenat, svamp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Veganskt: Använd havreyoghurt. Glutenfritt: Använd bönpasta.

Ingredienser

4portioner

  • 350g
    pasta (eller bönpasta)
  • 200g
    shitakesvamp
  • 4cm
    röd chili
  • 4klyfta(or)
    vitlök
  • 1dl
    matolja
  • 4msk
    soja
  • 350g
    fast tofu
  • 100g
    färsk spenat
  • 4msk
    yoghurt (eller havreyoghurt)
  • 1st
    mango

salt och nymalen vitpeppar

    Så lagar du

    1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten, koka pastan enligt instruktioner i paketet.

    2. Skala vitlöken och ta bort kärnorna från chilin, mixa sedan med matoljan.

    3. Ansa och skär ner svampen i mindre bitar, värm upp en stekpanna och stekt svampen i chili- och vitlöksoljan.

    4. Skär upp tofun i tärningar och värm upp i en kastrull med soja.

    5. Blanda ihop svampen med pastan samt den färska spenaten. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

    6. Skala mangon och skär ner den i mindre bitar, blanda upp med yoghurt. Salta.

    Dela det här receptet med dina vänner!