Het tjälknöl på älg med nudelsallad och limedressing

Tid:

Het tjälknöl på älg med nudelsallad och limedressing.

Ingredienser

4–5 portioner

  • 1,2 kg
    färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska

Marinad

  • 2 dl
    japansk soja
  • 1 dl
    rapsolja
  • 1 ½ msk
    sambal oelek
  • 2 stjälkar citrongräs, strimlat
  • 2 tsk
    sesamolja
  • 5 cm
    färsk ingefära, riven
  • 4 st
    vitlök, riven
  • 1 dl
    teriyakisås (du behöver totalt 3 dl i receptet=1 flaska)

Nudelsallad med limedressing

  • 200 g
    glasnudlar
  • 2 st
    morötter, strimlade
  • 1/2 st
    purjolök, strimlad
  • 1 st
    röd paprika, strimlad
  • 1 kruk(or)
    koriander, hackad
  • 1 dl
    salta jordnötter, hackade
  • Till garnering: salladsblad, koriander, jordnötter

Limedressing

  • 2 st
    ekologiska lime, pressade och skalet rivet
  • 2 dl
    färdig teriyakisås
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 1 st
    röd spansk peppar, urkärnad och finhackad
  • 4 cm
    färsk ingefära, riven

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg