Heta blomkålsvingar med mangodip

Tid:

Heta blomkålsvingar med mangodip.

Tid:

Det här receptet är perfekt som snacks! Tänk kycklingvingar, men funkar även som middag. Du kan förenkla genom att använda färdig glaze, men jag improviserar med ingredienser som råkar finnas hemma. Det viktiga är att det blir en klibbig god sås – tänk marinad, chilisås, ketchup, teriyakisås...

Ingredienser

4–6 portioner

  • 1
    blomkålshuvud, i bitar
  • 2
    ägg
  • 1-2 dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    valfri krydda, t ex gurkmeja, rosmarin, garam masala eller curry
  • 2 dl
    ströbröd (eller hälften sesamfrön)

Glaze

  • 2 msk
    sriracha
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 tsk
    senap (valfri sort)
  • 3 msk
    ljus soja
  • 2 msk
    olja eller smält/brynt smör

Dipsås

  • 2 dl
    mango chutney
  • 2 dl
    tjock yoghurt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg