Heta blomkålsvingar med mangodip
Publicerat:
2017-11-15Tillagningstid:
Det här receptet är perfekt som snacks! Tänk kycklingvingar, men funkar även som middag. Du kan förenkla genom att använda färdig glaze, men jag improviserar med ingredienser som råkar finnas hemma. Det viktiga är att det blir en klibbig god sås – tänk marinad, chilisås, ketchup, teriyakisås...
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1blomkålshuvud, i bitar
- 2ägg
- 1-2dllagrad hårdost, riven
- 1tsksalt
- 1tskvalfri krydda, t ex gurkmeja, rosmarin, garam masala eller curry
- 2dlströbröd (eller hälften sesamfrön)
Glaze
- 2msksriracha
- 2msktomatpuré
- 1tsksenap (valfri sort)
- 3mskljus soja
- 2mskolja eller smält/brynt smör
Dipsås
- 2dlmango chutney
- 2dltjock yoghurt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader (vanlig ugn).
2. Vispa ihop ägg, ost, salt och krydda. Doppa blomkålsbitarna i äggsmeten, rulla i ströbröd så att de täcks och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.
3. Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut, vänd och baka 10 minuter till. Rör ihop ingredienserna till glazen.
4. Ta ut plåten och pensla glazen på blomkålen, eller doppa bitarna i den och skaka av överflödet. Lägg tillbaka på plåten och baka tills de fått fin färg och blivit lite krispiga, det tar 5–7 minuter.
5. Servera med chutney eller chutney blandad med yoghurt.
Tips
Variera med olika dipsåser/dressingar, t ex guacamole, blue cheese, vitlökssås eller majonnäs.