Heta blomkålsvingar med mangodip

Heta blomkålsvingar med mangodip.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här receptet är perfekt som snacks! Tänk kycklingvingar, men funkar även som middag. Du kan förenkla genom att använda färdig glaze, men jag improviserar med ingredienser som råkar finnas hemma. Det viktiga är att det blir en klibbig god sås – tänk marinad, chilisås, ketchup, teriyakisås...

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    blomkålshuvud, i bitar
  • 2
    ägg
  • 1-2dl
    lagrad hårdost, riven
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    valfri krydda, t ex gurkmeja, rosmarin, garam masala eller curry
  • 2dl
    ströbröd (eller hälften sesamfrön)

Glaze

  • 2msk
    sriracha
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1tsk
    senap (valfri sort)
  • 3msk
    ljus soja
  • 2msk
    olja eller smält/brynt smör

Dipsås

  • 2dl
    mango chutney
  • 2dl
    tjock yoghurt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader (vanlig ugn).

2. Vispa ihop ägg, ost, salt och krydda. Doppa blomkålsbitarna i äggsmeten, rulla i ströbröd så att de täcks och lägg sedan på en bakpappersklädd plåt.

3. Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut, vänd och baka 10 minuter till. Rör ihop ingredienserna till glazen.

4. Ta ut plåten och pensla glazen på blomkålen, eller doppa bitarna i den och skaka av överflödet. Lägg tillbaka på plåten och baka tills de fått fin färg och blivit lite krispiga, det tar 5–7 minuter.

5. Servera med chutney eller chutney blandad med yoghurt.

Tips

Variera med olika dipsåser/dressingar, t ex guacamole, blue cheese, vitlökssås eller majonnäs.

Dela det här receptet med dina vänner!