Heta cajunkräftor
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Kryddstarka kräftor som kokas med potatis, majs och lök. Serveras gärna rustikt på tidningspapper mitt på bordet.
Ingredienser
6portioner
- 6-8litervatten
- ½kgpotatis
- 2-3stmajskolvar
- 6stlökar
- 1stcitron
- 2-3stvitlöksklyftor
- 1msksalt
- 1tskpaprikapulver
- 2tskcayennepeppar
- 1½tskgumbofilé*
- 1tskvitpepparkorn
- 1tskbasilika
- ½tsktimjan
- 3stlagerblad
- några nypor socker
- 2-3kgkräftor
Så lagar du
*Gumbofilé är en aromatisk krydda gjord av torkade och malda blad från sassafrasträdet. Den hjälper anrättningen att få en simmig konsistens.
1. Koka upp vatten i en stor kittel. Tillsätt potatis och koka i tio minuter.
2. Lägg i majs som delats i tredjedelar, halverade lökar, halverad citron och övriga kryddor. Låt allt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig (används majskolv på burk ska majsen bara koka med i tio minuter).
2. Tillsätt lite socker. Lägg i kräftorna och se till så att lagen täcker kräftorna.
3. Kräftkoket är klart så fort kräftorna hunnit bli varma. Låt stå under lock fram till servering. Häll av vätskan och servera allt på tidningspapper eller en pappersduk.