Heta cajunkräftor

Tillagningstid:

kräftor som hälls upp direkt på matbord

Publicerat:

Tillagningstid:

Kryddstarka kräftor som kokas med potatis, majs och lök. Serveras gärna rustikt på tidningspapper mitt på bordet.

Ingredienser

6 portioner

  • 6-8 liter
    vatten
  • ½ kg
    potatis
  • 2-3 st
    majskolvar
  • 6 st
    lökar
  • 1 st
    citron
  • 2-3 st
    vitlöksklyftor
  • 1 msk
    salt
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 2 tsk
    cayennepeppar
  • tsk
    gumbofilé*
  • 1 tsk
    vitpepparkorn
  • 1 tsk
    basilika
  • ½ tsk
    timjan
  • 3 st
    lagerblad
  • några nypor socker
  • 2-3 kg
    kräftor

Så lagar du