Heta cajunkräftor

kräftor som hälls upp direkt på matbord

Publicerat:

Tillagningstid:

Kryddstarka kräftor som kokas med potatis, majs och lök. Serveras gärna rustikt på tidningspapper mitt på bordet.

Ingredienser

6portioner

  • 6-8liter
    vatten
  • ½kg
    potatis
  • 2-3st
    majskolvar
  • 6st
    lökar
  • 1st
    citron
  • 2-3st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    salt
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 2tsk
    cayennepeppar
  • tsk
    gumbofilé*
  • 1tsk
    vitpepparkorn
  • 1tsk
    basilika
  • ½tsk
    timjan
  • 3st
    lagerblad
  • några nypor socker
  • 2-3kg
    kräftor

Så lagar du

*Gumbofilé är en aromatisk krydda gjord av torkade och malda blad från sassafrasträdet. Den hjälper anrättningen att få en simmig konsistens.

1. Koka upp vatten i en stor kittel. Tillsätt potatis och koka i tio minuter.

2. Lägg i majs som delats i tredjedelar, halverade lökar, halverad citron och övriga kryddor. Låt allt koka i 15-20 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig (används majskolv på burk ska majsen bara koka med i tio minuter).

2. Tillsätt lite socker. Lägg i kräftorna och se till så att lagen täcker kräftorna.

3. Kräftkoket är klart så fort kräftorna hunnit bli varma. Låt stå under lock fram till servering. Häll av vätskan och servera allt på tidningspapper eller en pappersduk.

Dela det här receptet med dina vänner!