Heta räkor med limeyoghurt

Heta räkor med limeyoghurt

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    skalade räkor
  • 15-20g
    färsk röd chili
  • 100g
    skalad färsk ingefära
  • 4st
    vitlöksklyftor
  • 2dl
    olivolja
  • ½dl
    ostronsås

Limeyoghurt

  • 1st
    lime
  • 1dl
    yoghurt

Till servering

  • 100g
    blandsallad

Så lagar du

1. Dela chilin och ta bort kärnorna. Ansa och skär ner ingefära och vitlök i mindre bitar.

2. Mixa chili, ingefära och vitlök tillsammans med olivoljan och ostronsåsen till en slät massa.

3. Pressa ur limesaften och rör ihop med yoghurten. Smaka av med salt.

4. Hetta upp en stekpanna, häll i chilimassan och låt fräsa i cirkaa 30 sekunder, blanda i räkorna och servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!