Himmelsk chokladdipp
Publicerat:
2019-10-25Tillagningstid:
Rör snabbt ihop Zeina Mourtadas chokladdipp till fredagsmyset eller som lyxig helgdessert. Välj frukter du gillar och njut av mötet mellan sött och syrligt!
Ingredienser
- 200ghasselnötscrème
- 200gfärskost
- 3mskflorsocker
- 2½dlgrädde
Tillbehör
- bitar av frukter som du gillar, t ex banan, mango eller jordgubbar
- krossade kakor till strössel
Så lagar du
1. Vispa hasselnötscrème, färskost, florsocker fluffigt och klumpfritt med en elvisp i ca 1 min.
2. I en separat bunke vispar du grädden lös, den ska precis tjockna och bilda toppar.
3. Häll grädden över chokladblandningen och vispa ihop med en visp tills smeten blir fluffig, ca 30-45 sekunder.
4. Ställ i kylen en stund innan servering, minst 30 minuter.
5. Strössla över kakkross.
6. Skär frukter i bitar, doppa i chokladsåsen och njut!