Himmelsk chokladdipp

Himmelsk chokladdipp.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rör snabbt ihop Zeina Mourtadas chokladdipp till fredagsmyset eller som lyxig helgdessert. Välj frukter du gillar och njut av mötet mellan sött och syrligt!

Ingredienser

  • 200g
    hasselnötscrème
  • 200g
    färskost
  • 3msk
    florsocker
  • dl
    grädde

Tillbehör

  • bitar av frukter som du gillar, t ex banan, mango eller jordgubbar
  • krossade kakor till strössel

Så lagar du

1. Vispa hasselnötscrème, färskost, florsocker fluffigt och klumpfritt med en elvisp i ca 1 min.

2. I en separat bunke vispar du grädden lös, den ska precis tjockna och bilda toppar.

3. Häll grädden över chokladblandningen och vispa ihop med en visp tills smeten blir fluffig, ca 30-45 sekunder.

4. Ställ i kylen en stund innan servering, minst 30 minuter.

5. Strössla över kakkross.

6. Skär frukter i bitar, doppa i chokladsåsen och njut!

Dela det här receptet med dina vänner!