Hindbeh

Hindbeh

Publicerat:

Tillagningstid:

Hindbeh är en rätt som har varit en favorit hos mig ända sen jag var liten. Jag älskade när jag och mamma plockade maskrosblad ute som vi sedan lagade denna rätt med. Så god att servera med pitabröd. Det är en libanesisk favorit.

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    späda maskrosblad
  • 3st
    gula lökar
  • olivolja till stekning
  • 2st
    citroner (saft)
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Plocka maskrosblad. Tvätta ordentligt. Hacka i bitar. Förväll sedan maskrosbladen i hett vatten tills de mjuknar. Sila av och låt svalna. Pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt från bladen med händerna. Ställ åt sidan.

2. Hacka löken i strimlor. Hetta upp olja och stek löken tills den blir gyllene.

3. Ta bort ⅔ av löken från stekpannan och ställ åt sidan, spara det till garnering senare.

4. Häll ner maskrosbladen med löken i stekpannan och stek under omrörning. Krydda med salt, smaksätt med citron och fortsätt steka en stund.

5. Häll upp maskrosbladen på ett fat, garnera med lök och servera med bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!