Höstsallad
Publicerat:
2016-02-15Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
Dressing
- 3mskdijonsenap
- 4mskolivolja
- 1krmsalt
- ½stcitron
- 4stsmå schalottenlökar (eller 2 stora)
Sallad
- 2 ½dlpuilinser
- 4 ½dlvatten
- 2kruk(or)persilja, grovhackad (med stjälk)
- 1kruk(or)mynta, grovhackad (endast blad)
- 4stäpplen
- 2nypa(or)osaltad pistage/mandel/paranötter (grovhackade & snåla inte)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 170 grader
2. Lägg vatten och puylinser i en kastrull. Låt koka upp under lock och sänk därefter temperaturen till medel. Låt koka under lock i ca 15 min.
3. Under tiden linserna kokar delar du äpplena, kärnar ur dem och skär dem i båtar. Lägg äppelbåtar på en plåt och baka i ugnen i 25-35 minuter. De skall vara mjuka rakt igenom så tiden i ugnen beror på storleken på äpplet.
4. Börja nu med dressingen. Lägg alla ingredienser till dressingen i en liten skål och rör om väl. Rör ner 2/3 av dressingen i kastrullen med de varma färdiga linserna. Sätt på locket åter och låt stå tills salladen är redo att komponeras ihop och serveras.
5. I en salladsskål häller du de marinerade linserna, de bakade äppelbitarna, de hackade örterna och avslutar med nötterna samt den resterande dressingen. Blanda om i skålen och servera!