Höstsallad

Höstsallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En matig sallad som denna är perfekt att servera som huvudrätt. Dijondressingen är pricken över i:et.

Ingredienser

4 - 6portioner

Dressing

  • 3msk
    dijonsenap
  • 4msk
    olivolja
  • 1krm
    salt
  • ½st
    citron
  • 4st
    små schalottenlökar (eller 2 stora)

Sallad

  • 2 ½dl
    puilinser
  • 4 ½dl
    vatten
  • 2kruk(or)
    persilja, grovhackad (med stjälk)
  • 1kruk(or)
    mynta, grovhackad (endast blad)
  • 4st
    äpplen
  • 2nypa(or)
    osaltad pistage/mandel/paranötter (grovhackade & snåla inte)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 170 grader

2. Lägg vatten och puylinser i en kastrull. Låt koka upp under lock och sänk därefter temperaturen till medel. Låt koka under lock i ca 15 min. 

3. Under tiden linserna kokar delar du äpplena, kärnar ur dem och skär dem i båtar. Lägg äppelbåtar på en plåt och baka i ugnen i 25-35 minuter. De skall vara mjuka rakt igenom så tiden i ugnen beror på storleken på äpplet. 

4. Börja nu med dressingen. Lägg alla ingredienser till dressingen i en liten skål och rör om väl. Rör ner 2/3 av dressingen i kastrullen med de varma färdiga linserna. Sätt på locket åter och låt stå tills salladen är redo att komponeras ihop och serveras.

5. I en salladsskål häller du de marinerade linserna, de bakade äppelbitarna, de hackade örterna och avslutar med nötterna samt den resterande dressingen. Blanda om i skålen och servera!

Dela det här receptet med dina vänner!