Hjortracks med rödvinssmörsås och lingonfyllt päron
Publicerat:
2016-05-23Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 900ghjortracks
- salt och vitpeppar
- 2stpäron
- 1dlrårörda lingon
- 100gsmör
Rödvinssmörsås
- 1dlströsocker
- 3mskrödvinsvinäger
- 4dlrödvin
- ½stcitron, pressad saft
- 100gsmör
- 1mskmaizena
- salt och peppar
- 2mskrårörda lingon
Smörstekt spenat
- 100gfärsk spenat
- 50gsmör
- salt och peppar
Så lagar du
Hjortracks
1. Sätt ugnen på 85°.
2. Putsa köttet och skär i kotletter, salta och peppra. Bryn köttet i rikligt med smör på hög värme runt om. Spara stekskyn till såsen. Flytta köttet till en ugnsfast form och låt steka i ugnen tills det har en innertemperatur på 58°.
3. Skala, dela och kärna ur päronen, stek dem i rikligt med smör runt om. Fyll päronen med rårörda lingon.
Rödvinssås
1. Häll skyn från stekpannan i en kastrull och tillsätt socker och vinäger, koka tills det har en konsistens likt karamell. Det tar ca 5 min.
2. Tillsätt vin, citronsaft och smör. Red av såsen till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar och vänd ner lingonen.
Smörstekt spenat
1. Stek spenaten i smör med salt och peppar.
Servera hjorten tillsammans med de stekta päronen, spenat och rikligt med sås.