Hjortron- och passionsfruktskaramell med chokladcrème

Jordgubbar, citron, socker, yoghurt, grädde, ägg

Publicerat:

Tillagningstid:

En vacker dessert med mängder av smaker.

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    mörk choklad
  • ¾dl
    vispgrädde
  • 1
    äggula
  • 200g
    hjortron
  • 4st
    passionsfrukt
  • 100g
    farinsocker
  • 1dl
    mandlar

Så lagar du

1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden i en kastrull. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smälter. Rör ner äggulan så att det blir en smidig kräm.

2. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Smält sockret i en vid panna på spisen. Var försiktig så att det inte bränns. Rör ner passionsfrukten i det smälta sockret. Häll på hjortronen och stäng av plattan. Obs - om du har en traditionell spis kan du behöva dra pannan åt sidan så att det inte bränns. Hjortronen ska bara småputtra! Rör runt hjortronen så att de blandas med sockret och passionsfrukten.

3. Häll upp i serveringsskålar. Lägg en klick chokladkräm ovanpå och toppa med hackad mandel.

Dela det här receptet med dina vänner!