Hjortronglass

Hjortronglass

Publicerat:

Tillagningstid:

Med lite hjortronlikör i glassen intensifieras bärsmaken och glassen blir inte lika hård i frysen. Men det går så klart bra att laga utan likör, speciellt om glassen äts omgående.

Ingredienser

3 - 6portioner

  • 6st
    äggulor
  • 125g
    socker
  • 1st
    gelatinblad
  • 4dl
    vispgrädde
  • 1dl
    mjölk
  • 300g
    hjortron
  • 1,2dl
    glukos
  • 2cl
    hjortronlikör

Så lagar du

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Koka upp grädde, mjölk, hjortron, glukos och likör och häll över äggsmeten.

3. Vispa svalt. När temperaturen är ca 35-40 grader läggs det i kallt vatten uppblötta gelatinbladet i. Fortsätt vispa blandningen tills helt kall. Sila av hjortronen och kör i glassmaskin.

Dela det här receptet med dina vänner!