Hjortronmyrsdröm

Tid:

Hjortronmyrsdröm.

Tid:

Det mesta av hjortronbakelsen går mycket bra att förbereda innan. Det är en stor fördel om alla delar i bakelsen är kylskåpskalla vilket underlättar själva monteringen. Kakan är inte överdrivet söt. Man kan tillsätta mer socker om man önskar, men också minska sockermängden.

Ingredienser

4 portioner

Grund

  • 1 st
    sockerkaka

Fyllning

  • 2 st
    äpplen (syrlig, svensk sort)
  • ev. 1-2 msk
    socker
  • 3 st
    äggulor
  • 3 dl
    mjölk
  • 1½ - 2 msk
    maizena
  • 2 msk
    socker
  • 25 g
    osaltat smör, rumstempererat
  • hjortronkärnor från purén

Topping

  • 2 dl
    vispad grädde
  • 3 msk
    cream fraiche

Garnering

  • 3 dl
    hjortronpuré
  • hela hjortron

Så lagar du