Hjortronpannacotta med hjortronsylt

Hjortronsylt i burk.

Publicerat:

Tillagningstid:

God dessert som lyfter fram det bästa av myrens guld.

Ingredienser

4portioner

Hjortronpannacotta

  • 3st
    gelatinblad
  • 1st
    vaniljstång
  • 4dl
    vispgrädde
  • 1dl
    mjölk
  • 4msk
    socker
  • 200g
    hjortron
  • 1dl
    socker
  • 3/4dl
    vatten
  • 250g
    hjortron

Så lagar du

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

2. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången också. Tillsätt grädde, mjölk och socker i kastrullen. Rör om och koka upp. Ta kastrullen från värmen.

3. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Rör ner dem så att de smälter i kastrullen. Lägg ner hjortronen. Ställ att svalna. Rör om då och då.

4. Ta upp vaniljstången. Passera blandningen genom en finmaskig sil. Häll upp i 4 portionsformar eller i en stor form. Ställ kallt.

5. Hjortronsylt: Koka socker och vatten tills sockret löser sig. Tillsätt hjortronen och mixa alltsammans. Passera genom finmaskig sil. Ställ svalt.

Dela det här receptet med dina vänner!