Hjortronsallad med getost & päron

Hjortronsallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch sommarsallad med lyxig hjortrontopp!

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    hjortron
  • 2st
    päron, klyftade
  • 1påse(ar)
    blandad sallad, gärna med ängsyra
  • 1
    näve sockerärtor, strimlade
  • 2st
    avokado, strimlad
  • 1st
    röd lök, strimlad
  • 200g
    getost
  • 1dl
    rostade hasselnötter eller valnötter

Dressing

  • 1msk
    pressad citron eller hackad fjällsyra
  • 1tsk
    rivet citronskal
  • 2msk
    rapsolja
  • 1nypa(or)
    salt och peppar

Så lagar du

  1. Skaka ihop ingredienserna till dressing i en burk med lock. Lägg salladsblad, sockerärtor, avokado och lök på ett stort fat.

  2. Häll dressingen över.

  3. Toppa med resterande ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!