Hjortronsorbet och messmörsglass med sockerkaka
Tillagningstid:
Publicerat:
2014-09-26Tillagningstid:
Sockerkaka med glass av messmör och en god hjortronsorbet.
Ingredienser
Sockerkaka
- 3 stägg
- 2,5 dlsocker
- 50 gsmält smör
- 1 dlmjölk
- 3,5 dlmjöl
- 2 tskbakpulver
- 2 tskvaniljsocker
- 1 nypa(or)salt
Messmörglass
- 2 stäggulor
- 4/5 dlsocker
- 150 gmessmör
- 2 dlvispgrädde
Hjortronsorbet
- 350 ghjortonpuré
- 240 gkall sockerlag, gjord på glykos, socker och vatten
Brynt smörpulver
- 20 gbrynt smör
- ca 80 gmalto
- ca 10 gflorsocker
Så lagar du
Sockerkaka
1. Vispa ägg, socker, vaniljsocker hårt. Blanda smör och mjölk, rör sedan ner i äggsmeten. Smöra och bröda en valfri sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min.
2. Vid servering: Stansa ur önskade bitar av kakan och smörstek gyllenbrun.
Messmörsglass:
1. Vispa ägg och socker, tillsätt messmör. Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
Hjortronsorbet:
1. Blanda och kör i glassmaskin.
Brynt smörpulver:
1. Låt smöret svalna och mixa hastigt ihop alla ingredienser till ett fint pulver.