Hjortronsorbet och messmörsglass med sockerkaka

Hjortronsorbet, messmörsglass och sockerkaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sockerkaka med glass av messmör och en god hjortronsorbet.

Ingredienser

Sockerkaka

  • 3st
    ägg
  • 2,5dl
    socker
  • 50g
    smält smör
  • 1dl
    mjölk
  • 3,5dl
    mjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt

Messmörglass

  • 2st
    äggulor
  • 4/5dl
    socker
  • 150g
    messmör
  • 2dl
    vispgrädde

Hjortronsorbet

  • 350g
    hjortonpuré
  • 240g
    kall sockerlag, gjord på glykos, socker och vatten

Brynt smörpulver

  • 20g
    brynt smör
  • ca 80g
    malto
  • ca 10g
    florsocker

Så lagar du

Sockerkaka
1. Vispa ägg, socker, vaniljsocker hårt. Blanda smör och mjölk, rör sedan ner i äggsmeten. Smöra och bröda en valfri sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min.

2. Vid servering: Stansa ur önskade bitar av kakan och smörstek gyllenbrun.

Messmörsglass:
1. Vispa ägg och socker, tillsätt messmör. Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.

Hjortronsorbet:
1. Blanda och kör i glassmaskin.

Brynt smörpulver:
1. Låt smöret svalna och mixa hastigt ihop alla ingredienser till ett fint pulver.

Dela det här receptet med dina vänner!