Höeldad torskhals med pulpo, gröna bönor och gurkört

Publicerat:

Niklas Ekstedts rätt på restaurang Arzak i Spanien

Ingredienser

Till bläckfisken (pulpo)

  • 1 liten
    Urtagen bläckfisk
  • 2 nävar
    Grovsalt
  • 5 liter
    Vatten
  • 1/2 dl
    Vitvinsvinäger

Till torskhalsen

  • 500 g
    Kol av hög kvalitet
  • 8 st
    Färska halsar (Alltså, hals från 4 torskar. Bitarna sitter i par under hakan.)
  • 1 liter
    Kallt vatten
  • 300 g
    Salt
  • 3 msk
    Olivolja
  • 2 nävar
    Obehandlat hö

Till grönsakerna

  • 2 dl
    Färska bondbönor
  • 1 dl
    Färska spritärtor
  • 1 st
    Bananschalottenlök
  • 4 msk
    Olivolja
  • 2 kvist(ar)
    Dill
  • 1/2 st
    Citron (saften)
  • Salt
  • 2 stjälkar
    Gurkört

Så lagar du