Höinbakade rotfrukter med fina korvar

Höinbakade rotfrukter med fina korvar

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6 - 8portioner

Korv

  • 2st
    isterband
  • 2st
    salsiccia
  • 2st
    chorizo

Rotfrukter

  • 1påse(ar)
    hö - ca 2 liter (liten)
  • 1st
    selleri
  • 4st
    morötter
  • 4st
    palsternackor
  • 4st
    persiljerötter
  • 2st
    gula morötter
  • 1st
    kålrot
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 1
    citron
  • 1dl
    vitt vin
  • salt
  • peppar

Senapssås

  • 3dl
    gräddfil
  • 2msk
    skånsk grovkornig senap
  • ½
    pressad citron
  • salt
  • peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

Rotfrukterna

1. Blötlägg höet över natten.

2. Krama ur det blötlagda höet och bred ut den på ett ark aluminiumfolie.

3. Bränn höet lätt med en gasbrännare.

4. Dela rotfrukterna i stora klyftor, ca 4x5 cm.

5. Lägg rotfrukter och klyftad citron på höet.

6. Ringla över olivolja, salta och peppra. Slå på vinet. Strö över finhackad bladpersilja.

7. Vik ihop aluminiumfolien till ett stort paket. Sätt in i ugnen i ca 45-60 minuter, eller tills rotfrukterna är mjuka.

Senapssåsen

1. Rör ihop gräddfil, senap och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

Korven

1. Grilla eller stek korven och lägg upp på ett stort fat. Ta rotfrukterna från höet och lägg bredvid. Servera senapssåsen i en skål på sidan.

Tips

Om du kan få tag i råkorv, till exempel lammkorv och frukostkorv, använd gärna det. Se då till att grilla dem tills de fått en grillyta. Ställ sedan in dem i ugnen tillsammans med rotfrukterna.

Dela det här receptet med dina vänner!