Honungsbakad lax i ugn

Tid:

Honungsbakad lax med sallad.

Tid:

Saftig, snygg och snabblagad lax som räcker till många på påskbordet. Funkar lika bra på buffé som på tallriksservering. Kryddningen kan du variera efter vad du tycker om, jag har valt senap, chili och vitlök, men citrusskal och timjan funkar också jättebra.

Ingredienser

4 portioner

Fisk i ugn

  • 700 g
    laxfilé
  • 1 dl
    grov senap
  • 3 msk
    honung
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, rivna
  • 1
    citron, det gula skalet
  • 2 tsk
    chiliflakes eller svartpeppar
  • 4
    röda lökar, skalade
  • olivolja

Vårgrön sallad

  • 1
    salladshuvud
  • 1 paket
    edamamebönor, frysta
  • 3
    vårlökar, tunt skivade på snedden
  • 1
    gurka, i bitar
  • 1 knippa(or)
    rädisor, klyftade
  • 1 ask(ar)
    ärtskott
  • 2
    avokado, klyftade

Citrusdressing

  • 1
    citron, det gula skalet
  • 1 knippa(or)
    dill
  • 2 dl
    tjock yoghurt
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl
    blandade rostade fröer och nötter t ex pumpa, solros, blå vallmo, sesam, pistasch

Blodapelsinvinägrett

  • 1
    blodapelsin, pressad samt lite av det gula av skalet rivet
  • 2 kvist(ar)
    timjan
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg