Horchata med kokos (risdryck)

Vit dryck i glas bredvid färgglad karaff.

Publicerat:

Mexikansk risdryck med god balanserad sötma. Kokosmjölken tillsammans med den kondenserade mjölken ger krämighet.

Ingredienser

3 - 4portioner

  • dl
    vitt långkornigt ris
  • 1dl
    stora kokosflingor
  • 7dl
    varmt vatten
  • 1st
    kanelstång
  • ½dl
    kokosmjölk
  • ½dl
    kondenserad mjölk
  • ½tsk
    salt

Så lagar du

1. Mal riset i en mixer till ett grovt pulver.

2. Rosta kokosflingorna i 160 grader i ca 4 minuter, tills de är gyllene.

3. Lägg riset och kokosflingorna i ett kärl, häll på varmt vatten och lägg i kanelstången. Ställ i kylen i ca 8 timmar.

4. Plocka bort kanelstången och häll blandningen i en mixer, mixa slät och sila. Lägg den silade vätskan tillbaka i mixern och mixa med kokosmjölk, kondenserad mjölk och salt. Sila ännu en gång.

5. Servera med is.

Dela det här receptet med dina vänner!