Höstsallad med smörstekta kantareller och gulbetor

Höstsallad med smörstekta kantareller och gulbetor

Ingredienser

4portioner

  • 400 g
    färska kantareller
  • 200g
    gulbetor
  • 80g
    rostade valnötter (170 grader i ugn ca 8-10 min)
  • 150g
    färskost
  • 4msk
    citronsaft
  • 1msk
    riven pepparrot
  • 1-2msk
    smör
  • 40g
    mixsallad
  • salt
  • bröd

Så lagar du

1. Koka gulbetorna med skalet på i saltat vatten, tills att dom är mjuka. Skala dom sedan under rinnande kallt vatten, skär ner i sockerbitsstora bitar.

2. Stek svampen i en ”torr” panna, när all vätska har kokat in i svampen tillsätt 2 msk smör och stek tills att svampen är krispig. Smaka av med salt.

3. Blanda ihop färskosten med 1 msk riven pepparrot samt 2 msk citronsaft, smaka av med salt.

4. Spritsa alt dra ut färskosten på en tallrik, placera sallad ovanpå samt dom övriga ingredienserna. Servera med ett gott bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!