Höstsallad med smörstekta kantareller och gulbetor
Publicerat:
2012-10-29Ingredienser
4portioner
- 400 gfärska kantareller
- 200ggulbetor
- 80grostade valnötter (170 grader i ugn ca 8-10 min)
- 150gfärskost
- 4mskcitronsaft
- 1mskriven pepparrot
- 1-2msksmör
- 40gmixsallad
- salt
- bröd
Så lagar du
1. Koka gulbetorna med skalet på i saltat vatten, tills att dom är mjuka. Skala dom sedan under rinnande kallt vatten, skär ner i sockerbitsstora bitar.
2. Stek svampen i en ”torr” panna, när all vätska har kokat in i svampen tillsätt 2 msk smör och stek tills att svampen är krispig. Smaka av med salt.
3. Blanda ihop färskosten med 1 msk riven pepparrot samt 2 msk citronsaft, smaka av med salt.
4. Spritsa alt dra ut färskosten på en tallrik, placera sallad ovanpå samt dom övriga ingredienserna. Servera med ett gott bröd.