"Hot pot" med ekologiska rotfrukter och falukorv

"Hot pot" med ekologiska rotfrukter och falukorv

Publicerat:

Tillagningstid:

Hot pot är en underbar streetfood som lätt går att anpassa utifrån vad som finns hemma. Det är helt enkelt hälsosam buljongmat med en twist.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    kålrot, skalad och delad i mindre bitar
  • 1kg
    morötter, skalade och delade i 1-2 cm bitar
  • 10
    kryddpepparkorn
  • 1-3
    lagerblad
  • 1
    grönsaksbuljongtärning, ekologisk
  • 1
    köttbuljongtärning, ekologisk
  • vatten
  • 500g
    falukorv, strimlad
  • 10-15
    potatisar, skalade
  • ½-1
    vitkålshuvud, strimlad
  • 1
    purjolök, sköljd och skivad
  • salt

Så lagar du

1. Lägg kålrot, morot, kryddpeppar och lagerblad i en stor kastrull.

2. Täck med vatten och tillsätt buljongtärningar. Koka tills grönsakerna är halvklara.

3. Tillsätt brynt falukorv, potatis, vitkål och purjolök. Täck med vatten och koka tills potatisen är klar.

Tips! Laga gärna dagen innan så blir rätten godare.

Dela det här receptet med dina vänner!