”Hot pot” med kyckling, basilika, svarta linser och gröna ärtor

”Hot pot” med kyckling, basilika, svarta linser och gröna ärtor

Publicerat:

Tillagningstid:

Hot pot är en underbar streetfood som lätt går att anpassa utifrån vad som finns hemma. Det är helt enkelt hälsosam buljongmat med en twist.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    ekologisk kyckling, ca 1,7 kg
  • 1
    morot
  • 1
    palsternacka
  • 1
    gul lök
  • 1dl
    vitt vin
  • 1ask(ar)
    blandade tomater, ca 200 g
  • 200g
    frysta gröna ärtor
  • 100g
    svarta linser
  • 1
    lagerblad
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1
    citron
  • 1kruk(or)
    persilja
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 200g
    pasta av valfri sort
  • olivolja
  • salt, svartpeppar

Så lagar du

1. Stycka loss kycklinglår och kycklingbröst. Lägg låren och kycklingskrovet på en plåt. Rosta i ugn på 200 grader tills gyllenbruna.

2. Lägg i en stor kastrull och tillsätt grovt skuren lök, morot och palsternacka. Täck med vatten och sjud i 1 timme.

3. Lyft låren (plocka köttet) och tillsätt vinet till buljongen. Sjud ytterligare 30 min och sila sedan. Koka ihop och smaka av med salt, svartpeppar och gremolata.

4. Salta och peppra kycklingbröstet. Bryn gyllenbrunt på skinnsida, vänd bröstet och ställ stekpanna (om möjligt) direkt i ugnen på 150 grader tills innertemperatur är 62 grader. Ta ut och skiva för servering.

5. Förkoka pasta i lättsaltat vatten. Sjud linserna i lättsaltat vatten med ett lagerblad.

6. Fördela pasta, plockat lårkött, skuren tomat, ärtor, linser och basilika i skålar. Toppa med nyskuret kycklingbröst och sila över gremolata och uppsmakad buljong.

Gremolata

1. Finhacka vitlök, citronskal och persilja till en pasta på skärbräda. Blanda med lite olivolja i en skål.

Dela det här receptet med dina vänner!