Hotpot med tofu, nudlar och champinjoner

Mat i skål

Publicerat:

En mustig champinjonbuljong är basen i den här rätten med asiatiska toner. Silkeslen tofu och goda nudlar gör vår grönsakshotpot riktigt matig. Att den dessutom görs helt utan animaliska produkter gör den också len för magen.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    champinjoner
  • liter
    vatten
  • 1
    citrongräs
  • 3
    limeblad
  • 1bit(ar)
    ingefära
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 3msk
    ekologisk soja
  • 1
    broccoli
  • 1
    bunt grönsparris
  • 1
    gul lök
  • 200g
    silkestofu
  • eventuellt risvinäger
  • eventuellt sesamolja
  • 2paket
    äggfria nudlar
  • 1
    noriblad, finskuret och sotat i i torr panna
  • 1
    kruka koriander
  • sjögräskrydda

Så lagar du

Svampbuljong

1. Riv champinjonerna grovt på ett rivjärn.

2. Skiva ingefära, krossa vitlök och citrongräs.

3. Lägg i en stor gryta med lock och täck med vatten. Tillsätt lite salt och limeblad.

4. Ställ i ugn på 100° i minst 8 timmar.

5. Sila sedan av och smaksätt med soja.

Hotpot

1. Skär broccoli och sparris i grova bitar, strimla löken.

2. Råstek med lite rapsolja och salt.

3. Koka nudlar hastigt och fördela i fyra skålar.

4. Toppa med grönsaker, tofu, koriander och sjögräskrydda. Slå över varm svampbuljong så att det täcker nudlar och grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!