Hotpot med tofu, nudlar och champinjoner
Publicerat:
2016-04-25En mustig champinjonbuljong är basen i den här rätten med asiatiska toner. Silkeslen tofu och goda nudlar gör vår grönsakshotpot riktigt matig. Att den dessutom görs helt utan animaliska produkter gör den också len för magen.
Ingredienser
4portioner
- 500gchampinjoner
- 1½ litervatten
- 1citrongräs
- 3limeblad
- 1bit(ar)ingefära
- 2vitlöksklyftor
- 3mskekologisk soja
- 1broccoli
- 1bunt grönsparris
- 1gul lök
- 200gsilkestofu
- eventuellt risvinäger
- eventuellt sesamolja
- 2paketäggfria nudlar
- 1noriblad, finskuret och sotat i i torr panna
- 1kruka koriander
- sjögräskrydda
Så lagar du
Svampbuljong
1. Riv champinjonerna grovt på ett rivjärn.
2. Skiva ingefära, krossa vitlök och citrongräs.
3. Lägg i en stor gryta med lock och täck med vatten. Tillsätt lite salt och limeblad.
4. Ställ i ugn på 100° i minst 8 timmar.
5. Sila sedan av och smaksätt med soja.
Hotpot
1. Skär broccoli och sparris i grova bitar, strimla löken.
2. Råstek med lite rapsolja och salt.
3. Koka nudlar hastigt och fördela i fyra skålar.
4. Toppa med grönsaker, tofu, koriander och sjögräskrydda. Slå över varm svampbuljong så att det täcker nudlar och grönsaker.