Huevos Rancheros

Huevos Rancheros

Publicerat:

Tillagningstid:

En snabblagad äggrätt för en enkel lunch eller lite lyxigare helgfrukost.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    ägg
  • 2st
    röda paprikor, grovt skivade
  • 2st
    gula paprikor, grovt skivade
  • 1st
    rödlök, tjockt skivad
  • 1st
    zucchini, skivad i centimetertjocka skivor
  • 1st
    aubergine, skivad i centimetertjocka remsor
  • 800g
    plommontomater
  • 1st
    röd chili, grovt hackad
  • 1tsk
    malen spiskummin
  • 1tsk
    rökt paprika
  • 1msk
    sherryvinäger
  • 2msk
    olivolja
  • havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1st
    näve färsk koriander, grovt hackad

Till servering

  • 4st
    pitabröd
  • 1st
    bladsalladshuvud
  • 2dl
    grekisk yoghurt

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 220°C.
  2. Lägg paprika, lök, aubergine, zucchini, tomater, chili, kryddor och olja i en stor ugnsform.
  3. Krydda med salt och peppar och rosta i 25 minuter.
  4. Sänk ugnstemperaturen till 180°C.
  5. Använd en hålslev och lyft ur de rostade tomaterna, lägg i en skål och krossa till en tjock sås.
  6. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Rör tillbaka i grönsaksformen.
  7. Gör fyra fördjupningar i grönsaksblandningen med hjälp av baksidan av en sked. Knäck ett ägg i varje hål och strö över lite salt och peppar. Grädda i 10 minuter, eller tills äggen precis stelnat eller kokta efter din smak.
  8. Strö över koriander och servera genast med bladsallad, grekisk yoghurt och varma pitabröd.

Dela det här receptet med dina vänner!