Hummer, oxbringa och rotfrukter i örtbuljong med jordärtskockskräm

Publicerat:

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    humrar
  • 600 g
    kokt rimmad oxbringa
  • 10 st
    fasta potatisar
  • 1 dl
    dill
  • 1 st
    schalottenlök
  • skal från humrarna
  • 2 st
    morötter
  • 2 st
    palsternackor
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 st
    fänkål
  • 1 st
    gul lök
  • 4 dl
    vitt vin
  • 1,5 ml
    flytande, koncentrerad fiskbuljong
  • vatten
  • 2 st
    lagerblad
  • 5 st
    vitpepaprkorn
  • olivolja

Jordärtskockskräm:

  • 5-7 st
    jordärtskockor
  • 4 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 msk
    lätt cremè fraîche
  • olivoja
  • salt och peppar

Örtbuljong:

  • 5 dl
    hummerbuljong
  • 1 st
    knippe dill
  • 1 knippa(or)
    persilja
  • 4-5 kvist(ar)
    färsk timjan
  • 3 msk
    philadephiaost
  • salt och peppar

Så lagar du