Hummersallad med avocado och mango
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2stkokta humrar
- 2stavocado
- 1stmango
- 400gsallad
- 2dlcreme fraiche
- 2mskreducerad hummerfond
- 1mskkonjak
- 2mskolivolja
- 1stcitron
- salt
Så lagar du
1. Rensa humrarnas leder, klor samt stjärt. Skär i önskad storlek.
2. Skala och urkärna avokadon samt mangon. Skär i bitar.
3. Skölj och rensa salladen.
4. Blanda creme fraiche, konjak och koncentrerad hummerfond till en sås, salta.
5. Blanda olivolja med citronsaft, vänd i salladen samt avocadon och mangon, salta.
UPPLÄGG:
1. Använd en djuptallrik, lägg en klick av hummersåsen i botten av tallriken. Placera sallad samt hummerbitar uppe på.
2. Servera med fördel rostat bröd till samt en god ost, typ kryddost.