Hummersallad med avocado och mango

Hummersallad med avocado och mango

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    kokta humrar
  • 2st
    avocado
  • 1st
    mango
  • 400g
    sallad
  • 2dl
    creme fraiche
  • 2msk
    reducerad hummerfond
  • 1msk
    konjak
  • 2msk
    olivolja
  • 1st
    citron
  • salt

Så lagar du

1. Rensa humrarnas leder, klor samt stjärt. Skär i önskad storlek.

2. Skala och urkärna avokadon samt mangon. Skär i bitar.

3. Skölj och rensa salladen.

4. Blanda creme fraiche, konjak och koncentrerad hummerfond till en sås, salta.

5. Blanda olivolja med citronsaft, vänd i salladen samt avocadon och mangon, salta.

UPPLÄGG:

1. Använd en djuptallrik, lägg en klick av hummersåsen i botten av tallriken. Placera sallad samt hummerbitar uppe på.

2. Servera med fördel rostat bröd till samt en god ost, typ kryddost.

Dela det här receptet med dina vänner!