Hummus

Tid:

En turkös skål med hummus serverad med kikärter, sprinklad persilja och olivolja, på ett träbord och en citron och persiljablad som dekoration. Bilden av Malin Johansson i Laga om mig.

Tid:

Räkna med 12 timmar för att blötlägga kikärter och 2 timmar för att koka dem. ”Som vanligt upppstår det alltid något lite problem när jag står i köket. Denna gång hade jag precis varit i affären och handlat. När jag kom hem hände det klassiska. Jag hade glömt citronen. Som tur var pappa snäll och gick till affären och köpte citron till mig. I affären tappade han en yoghurtförpackning som gick sönder och skvätte ner honom. Det löste sig tills slut och jag kunde laga hummusen. Vilket var tur eftersom det blev supergod. Serverade den tillsammans med en sallad.” -Malin Johansson, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 dl
    kikärter
  • 1 msk
    salt per liter vatten vid kokning
  • 5 msk
    olja, t ex oliv- eller solrosolja
  • 1 st
    citron
  • några skvättar chiliolja
  • 2 tsk
    vitlöksolja
  • ½ tsk
    salt eller örtsalt vid mixning
  • svartpeppar
  • en nypa finklippt gräslök och/eller hackad persilja

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg