Hummus med tahini
![hummus](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F3936927.jpg%3Fh%3Dc673cd1c%26itok%3D3jt5HH8G&w=3840&q=100)
Publicerat:
2015-12-16Tillagningstid:
Klassisk rätt från Mellanöstern, med kikärtor som bas och sesampastan tahini som karaktäristisk smaksättare. Även vitlök och citron sätter prägel på denna hummus, eller hoummus.
Ingredienser
3 - 6portioner
- 2burk(ar)kikärtor
- 1klyfta(or)vitlök
- 2-3mskolivolja
- 2msktahini
- ½-1dlvatten
- 1mskcitronsaft
- 1mskmald spiskummin
- 1mskmald koriander
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skölj av kikärtorna och häll ner i en mixer. Pressa i en vitlöksklyfta och häll på olja. Kör till en slät crème och späd vartefter med vatten till den får önskad konsistens.
2. Häll upp röran i en skål och rör ner citronsaft. Smaka av med kryddor. Dekorera med hela kikärter och olivolja inför serveringen.