Hummus med tahini
Tillagningstid:
Publicerat:
2015-12-16Tillagningstid:
Klassisk rätt från Mellanöstern, med kikärtor som bas och sesampastan tahini som karaktäristisk smaksättare. Även vitlök och citron sätter prägel på denna hummus, eller hoummus.
Ingredienser
3–6 portioner
- 2 burk(ar)kikärtor
- 1 klyfta(or)vitlök
- 2-3 mskolivolja
- 2 msktahini
- ½-1 dlvatten
- 1 mskcitronsaft
- 1 mskmald spiskummin
- 1 mskmald koriander
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skölj av kikärtorna och häll ner i en mixer. Pressa i en vitlöksklyfta och häll på olja. Kör till en slät crème och späd vartefter med vatten till den får önskad konsistens.
2. Häll upp röran i en skål och rör ner citronsaft. Smaka av med kryddor. Dekorera med hela kikärter och olivolja inför serveringen.