Kulfi – indisk glass

En vit skål med kulfi, indisk glass, dekorerad med clementinklyftor och pistacchionötter. Bilden av Bengt Westerblad i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

Räkna med 6 timmar frysning. ”Jag valde att ta en bild av Kulfi-indisk glass för jag gillar att laga indisk mat och det blev gott. Jag ändrade lite på matlagningsprocessen genom att värma mjölken med saffran och kardemumma och lät det sedan dra lite grann för få mer smak av kryddorna. Receptet är enkelt och det var inga problem att laga det” -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

6portioner

  • 1burk(ar)
    sötad kondenserad mjölk
  • 2dl
    vispgrädde
  • 2dl
    mjölk
  • 1krm
    kardemumma
  • ½krm
    saffran

Tillbehör

  • 4st
    apelsiner
  • pistagenötter

Så lagar du

1. Häll mjölken i en bunke. Finstöt kardemumma och saffran. Skölj ur morteln med grädden och blanda med kondenserad mjölk och mjölk.

2. Häll smeten i formar och ställ in i frysen. Om den körs i glassmaskin blir den extra fluffig.

3. Skär bort skalet från apelsinerna och skär ut hinnfria apelsinklyftor eller skär i skivor. Hacka nötterna grovt. Strössla över glassen och servera med apelsinerna.

Dela det här receptet med dina vänner!