Kulfi – indisk glass

Tillagningstid:

En vit skål med kulfi, indisk glass, dekorerad med clementinklyftor och pistacchionötter. Bilden av Bengt Westerblad i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

Räkna med 6 timmar frysning. ”Jag valde att ta en bild av Kulfi-indisk glass för jag gillar att laga indisk mat och det blev gott. Jag ändrade lite på matlagningsprocessen genom att värma mjölken med saffran och kardemumma och lät det sedan dra lite grann för få mer smak av kryddorna. Receptet är enkelt och det var inga problem att laga det” -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

6 portioner

  • 1 burk(ar)
    sötad kondenserad mjölk
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    mjölk
  • 1 krm
    kardemumma
  • ½ krm
    saffran

Tillbehör

  • 4 st
    apelsiner
  • pistagenötter

Så lagar du