Indisk lammburgare med raita och bhaji

Tillagningstid:

Lammburgare.

Publicerat:

Tillagningstid:

Maffiga men milda smaker präglar den här rätten, där fin lammfärs får sällskap av myntastinn gurkröra och bhaji, ett slags stekt lökbröd. Spännande och gott! Tandooripasta och garam masala hittar du på hyllan för asiatisk mat.

Ingredienser

4 portioner

Burgare

  • 500-600 g
    lammfärs eller blandfärs
  • 2-3 msk
    tandooripasta
  • 1 tsk
    kumminfrön
  • 1 tsk
    salt (knappt)
  • 2 msk
    olja till stekning

Raita

  • 1 st
    gurka
  • 3 dl
    grekisk/turkisk yoghurt, 10-12%
  • 1 kruk(or)
    mynta, bladen
  • 1 nypa(or)
    salt

Bhaji

  • 100 g
    vetemjöl (drygt 1½dl)
  • 1 msk
    garam masala eller spiskummin
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 krm
    salt
  • ca 1½ dl
    vatten
  • 1 st
    stor gul lök
  • 3 msk
    neutral olja

Till servering

  • 4 st
    hamburgerbröd, gärna brioche
  • grönsallad
  • rödlök
  • mango chutney

Så lagar du