Indisk linsgryta med limestänk (dhal)
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök
- 2morötter
- 2vitlöksklyftor
- 2mskrapsolja
- 1mskingefära (färsk, riven)
- 1tskkoriander
- ½tskspiskummin
- 1krmkanel (malen)
- 2dlröda linser
- 400gkrossade tomater
- 400mlkokosmjölk
- 1tärning(ar)grönsaksbuljong
- 2dlvatten
- salt
- någrastänklime
Så lagar du
1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötter och finhacka vitlök.
2. Fräs lök, morötter och vitlök i olja i några minuter.
3. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll linser och rör om ordentlig, tillsätt sedan krossad tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 min.
4. Smaka av med salt och limesaft. Servera med ris och naanbröd.