Indisk linsgryta med limestänk (dhal)

Orange linsgruta serverad på vitt fat tillsammans med ris, lök och paprika. Ovanpå ligger lite groddar och ärtskott.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök
  • 2
    morötter
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    rapsolja
  • 1msk
    ingefära (färsk, riven)
  • 1tsk
    koriander
  • ½tsk
    spiskummin
  • 1krm
    kanel (malen)
  • 2dl
    röda linser
  • 400g
    krossade tomater
  • 400ml
    kokosmjölk
  • 1tärning(ar)
    grönsaksbuljong
  • 2dl
    vatten
  • salt
  • någrastänk
    lime

Så lagar du

1. Skala lök, morötter och vitlök. Tärna lök och morötter och finhacka vitlök.

2. Fräs lök, morötter och vitlök i olja i några minuter.

3. Rör ned ingefära, koriander, kummin och kanel. Häll linser och rör om ordentlig, tillsätt sedan krossad tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25 min.

4. Smaka av med salt och limesaft. Servera med ris och naanbröd.

Dela det här receptet med dina vänner!