Indisk linsgryta med kikärter

Tid:

En skål med indisk linsgryta med kikärter, dekorerad med en portion ris, blommor, bröd och löv. Bild av Marja-Liisa Rauhala i Laga om mig.

Tid:

En mustig gryta som får hetta från tomater med chili. Den som vill ha extra stark smak kan tillsätta hackad chili, och vill man ha mildare smak kan ta vanliga krossade tomater. ”Jag valde att laga den har grytan därför att jag älskar soppor och det kan man variera hur mycket som helst efter säsong. Det blev mycket gott och jag hade inga problem!” -Marja-Liisa Rauhala, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    gul lök
  • 1 msk
    olja
  • 1 msk
    garam masala
  • 1 msk
    finriven ingefära
  • 1 paket
    krossade tomater med chili, 400 g
  • 1 burk(ar)
    kokosmjölk, 4 dl
  • 1 paket
    gröna linser, ca 400 g
  • 1 paket
    kikärter, ca 400 g
  • 1 tsk
    salt

Tillbehör

  • basmatiris

Så lagar du