Indisk madras curry med sötpotatis och linser
Tillagningstid:
Publicerat:
2019-10-16Tillagningstid:
Denna rätt är enkel och snabb att tillaga. En av mina absoluta favoritcurrys, supergott!
Ingredienser
4 portioner
- 6 klyfta(or)vitlök
- 6 cmingefära, färsk
- 1gul lök, stor
- ½chili
- 3 mskolja
- 2sötpotatisar
- 1 dlröda linser
- 3 dltomater, krossade
- ca 3 dlvatten
- salt
- 150 gspenat
Kryddblandning
- ½ mskgurkmeja
- 1 mskkorianderfrön
- 1 mskspiskummin
- ½ mskgaram masala
- 1 tskchiliflakes
Så lagar du
1. Börja med kryddblandningen: Blanda alla kryddor i en liten skål.
2. Skala vitlök, ingefära och lök. Skär dem i grova bitar. Skiva chilin. Lägg lökblandningen tillsammans med chilin i en bunke och mixa till en slät massa med en stavmixer.
3. Fräs lökblandningen i olja ca 2 minuter. Tillsätt sedan kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter.
4. Skala sötpotatis och skär dem i grova bitar, ca 3x3 cm.
5. Lägg i en kastrull tillsammans med alla ingredienser utom spenaten. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
6. Vänd till sist ned spenaten. Smaklig måltid!