Inkokt lax med pressgurka och majonnäs

Tid:

lax med gurk- och citronskivor på fat på buffébord

Tid:

Klassisk sommarmat som du med fördel förbereder dagen innan. Avsvalning och kylning över natten tillkommer tillagningstiden.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 800 g
    laxfilé utan ben
  • 1
    ekologisk citron

Lag

  • 2 dl
    vitvinsvinäger
  • 1 liter
    vatten
  • ½ dl
    socker
  • 2 msk
    salt
  • 1
    gul lök, skivad
  • 2 st
    morötter, skivade
  • 10 st
    hela vitpepparkorn
  • 3 st
    lagerblad

Majonnäs

  • 1
    ägg
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • ½ tsk
    rödvinsvinäger
  • 2 dl
    rapsolja
  • ½ tsk
    salt
  • 1 krm
    vitpeppar
  • 2 msk
    salladslök eller gräslök, strimlad

Så lagar du